Yazım Kuralları
Bildiri Yazım Kuralları

Bildiriler Türkçe veya İngilizce olarak yazılmalıdır.

Bildirilerin kapak sayfasında, hazırlanan bildirinin yedi satırı geçmeyecek bir paragraf şeklinde Türkçe ve İngilizce özetine (Özet/Abstract) yer verilmeli ve bildiriyi hazırlayan yazar/yazarlar hakkında kısa bilgi (özgeçmiş) yer almalıdır.
Bildiriler, bildiri özetinin ve bildiriyi hazırlayan yazar/yazarların kişisel bilgilerinin bulunduğu kapak sayfası da dâhil olmak üzere (Kaynakça sayfası hariç) 20 sayfayı geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır.

Bildiriler, Sempozyum konuları içinden seçilecek bir veya birden fazla konu ile ilgili olabilir.

Bildiri Kitabı ve CD'sinde yer verilecek olan bildiri daha önce başka bir yerde yayınlanmamış, özgün bir içeriğe sahip olmalıdır.

Bildirilerin Ana Başlığı, bildirinin içeriğine uygun ve içeriği anlaşılır biçimde ifade edecek bir başlık olmalıdır.

Bildirilerin Bilim/Hakem Kurulunca değerlendirmeye alınabilmesi için aşağıdaki biçimsel özelliklere sahip olması beklenmektedir.

Bildirilerin Biçimsel Özellikleri: (Sayfa Düzeni ve Yazım Kuralları)
Yazı Programı: Microsoft Office Word (Tüm Sürümleri)
Kâğıt Ebadı: A4
Sayfa Düzeni: İki Yana Yaslı (Bildiri metni ve dipnotlar)
Sayfa Marjları: Üst 3,5 cm
Alt 3,5 cm
Sağ 3,5 cm
Sol 3,5 cm
Font: Times New Roman
Yazı Puntosu: Bildiri Başlığı: Koyu 12 punto
Bildiri metni: 10 punto
Dipnotlar: 8 punto

Dipnotlar, bildiri metninin ilk sayfasından başlanarak son sayfasına kadar, sayfa altında 1'den başlayıp art arda devam edecek şekilde numaralandırılmalıdır. Dipnotlarda kaynaklar; “yazar adı, eser adı, yayın yeri ve yılı, sayfa numarası” şeklinde verilmelidir. Eser adı italik olmalıdır. Dipnotlarda makaleler; “yazar adı, makale adı, yayınlandığı kitap, dergi ya da ansiklopedi adı, (kitaplar için yayın yeri), yılı, Cilt, Sayı ve sayfa numarası” şeklinde verilmelidir. Dergi, kitap ve ansiklopedi adları italik; makale adı ise, tırnak içinde düz yazı ile yazılmalıdır. Dipnotlarda kullanılan kaynaklar, ilk geçtiği yerde tam künyesi ile yazılmalı; sonraki geçtiği yerlerde yazarın belirleyeceği kısaltma ile kullanılmalıdır. Birden fazla yazarlı kaynaklarda, kaynağın ilk geçtiği yerde yazarların tümü yazılmalı, sonraki geçtiği yerlerde yazarın belirleyeceği kısaltma ile kullanılmalıdır.
Kaynakça, bildiri metninin sonunda kaynakça başlığı altında ayrı bir sayfa olarak yazılmalıdır. Kaynakça, yazar soyadlarına göre alfabetik olarak sıralanmalıdır.

Kitaplar için:
Yazar SOYADI, Adı, Kitap adı, Basıldığı Yer: Yayınevi, Basım yılı.
GIBB, E.J. Wilkinson, Osmanlı Şiir Tarihi, (Çev: Ali Çavusoğlu), Ankara: Akçağ Yayınları, 1999.
KÖPRÜLÜ, Fuat, “Türk Edebiyatı Tarihinde Usul”, Edebiyat Araştırmaları-1, Ankara: TTK Basımevi, 1986, s. 22-23.

Makaleler için:

Yazar SOYADI, Adı, “Makale adı”, Süreli yayının tam adı, Cilt numarası, Sayı numarası, tarih, sayfa aralıkları.
ORKUN, H. Namık, “Metinlerle Muasır Türk Edebiyatı Tarihi”, Ülkü, C. 5, S. 39, Mayıs 1936, s. 233–236.

"Kaynakça"da, yalnızca bildiri metni içinde kullanılan kaynaklara yer verilmelidir. Kaynakçada; arşiv belgeleri, kaynak eserler, araştırma ve incelemeler ve benzerleri, ayrı başlıklar altında verilmelidir.
Bilim Kurulu, gerektiğinde, gönderilen bildirilerin içeriğine yönelik olmayan şeklî değişiklik ve düzeltmeler yapabilir.

“Yazım Kurallarına Uyulmadan Hazırlanmış Olan Bildiriler ile Sempozyum Konuları İçerisinde Bulunmayan Konularda Yazılmış Olan Bildiriler, Bilim Kurulunca Değerlendirmeye Alınmadan Elenecektir.”